IOV Indonesia Youth Section

We travel around the globe spread the beauty of equator emerald

Senin, 17 Mei 2010

LAPORAN KEGIATAN DARI TURKI


16 Yabancı öğrenci grubunun katıldığı “Altın Güneş” yarışması yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gazi ilköğretim Okulunun düzenlemiş olduğu 3.Uluslararası Çocuk Festivaline katılan yabancı ülke çocukları, Cumartesi akşamı Lykia World tatil köyünde düzenlenen “Altın Güneş” yarışmada gösterilerini sergilediler. Yarışmayı farklı gösterisi ile katılımcıların büyük beğenisini kazanan Endonazya’dan gelen öğrenci grubu kazandı.

Eklenme tarihi: 26.04.2010 09:50:31

15 ülkeden 16 farklı grubun performanslarını sergiledikleri yarışma yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Bu yıl ilki yapılan “Lykia World Altın Güneş” yarışmasında, bütün öğrencilere madalya verilirken, dereceye girenlere ise plaket verildi.

Muğla Vali Yardımcısı Nemci Kurt, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan’ın da izlediği yarışmada, öğrenci grupları ülkelerinin kısa birer tanıtım filminin gösterilmesinin ardından performanslarını sergilediler.

Bu yıl ilki yapılan ve her yıl yapılması planlanan “Lykia World Altın Güneş” yarışmasında sırasıyla Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Endonezya, Kazankistan, Litvanya, Moldova, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Bulgaristan Zatna Trakya ekibi gösterilerini sergilediler.

Lykia World anfi tiyatrosunda gerçekleşen yarışmanın son bölümünde, sonuçlar açıklanmadan önce öğrenci grupları coşkuyla kendi ülkelerinin tezahüratını yaptılar. Daha sonra da jüri tarafından belirlenen sıralama ve dereceye giren ülkeler anons edildi.

Yarışmada üçüncülüğü Azerbaycan ekibi alırken, ekip üyelerinin madalyalarını İlçe Milli eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ile birlikte Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uzunoğlu verdi. Kılıç kalkan ekibi ile başarılı bir performans sergileyen ve yarışmada ikinci sırayı kazanan Gürcistan ekibi üyelerinin madalyalarını ise Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan verdi.

Bu yıl ilki yapılan “Lykia World Altın Güneş” yarışmasının birincisi olan Endenozya ekibinin madalya ve plaketini ise Muğla Vali Yardımcısı Nemci Kurt verdi.

Yabancı ülke öğrenci gruplarının Fethiye’deki son etkinliği olan gala gecesi ise 26 Nisan Pazartesi günü Salı Pazarı Meydanında gerçekleşecek.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar