IOV Indonesia Youth Section

We travel around the globe spread the beauty of equator emerald

Senin, 17 Mei 2010

Festivalin yıldızı Endonezyalı çocuklar Fethiye'de gönülleri fethetti

Festivalin yıldızı Endonezyalı çocuklar Fethiye'de gönülleri fethetti

Türkiye'nin binlerce kilometre uzağından Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Endonezyalı öğrenciler, 3. Uluslararası Çocuk Festivali'nin yıldızı oldu. Turistik bir otel tarafından düzenlenen Golden Sun Dans Yarışması'nda Endonezyalı başörtülü kızlar birinci seçildi.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Çocuk Festivali'ne katılmak üzere Fethiye'de bulunan 16 ayrı ülkeden yaklaşık 500 çocuk, sundukları gösterilerle gönülleri fethetti.

Arnavutluk, Azerbaycan, Endonezya, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Yunanistan, Karadağ, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, KKTC, Ukrayna, Rusya, Sırbistan'dan gelen gruplar, kendi ülkelerine has gösterileri ile Fethiyelilerin karşısına çıkıyor. Her gece başka bir yerde sahne alan minikler, gösterileriyle kültürlerin kaynaşmasını sağlıyor. Gruplar içerisinde en fazla ilgiyi ise Endonezya'dan gelen çocuklar alıyor. Yöresel kıyafetleriyle 20 kız öğrencinin sunduğu, zikir ayinini andıran gösteriler izleyenlerden tam not aldı. Müzik aleti kullanmadan kendi sesleriyle süsledikleri gösteriler sırasında çocukların sergilediği uyum beğenildi. Başörtülü olarak gösteri yapan Endonezyalı çocuklar, ilçedeki bir otel tarafından düzenlenen Golden Sun Dans Yarışması'nda da en iyi dans grubu seçildi.

Öte yandan, her gece başka bir yerde sahne alan öğrenci gruplarının son gösterisi dün gece Salı Pazarı Meydanı'nda gerçekleşti. Meydanda gala gösterisi sunan minikler Fethiyelilerden büyük alkış aldı. Sahnede gösteri yapan çocukları izlemeye gelenler, zaman zaman yağan yağmurun azizliğine uğradı. Gösteriyi izleyenler, yağmur esnasında oturdukları sandalyeleri başlarına alarak korunmaya çalıştı.
(CİHAN)

Festivalin yıldızı Endonezyalı çocuklar Fethiye'de gönülleri fethetti

Tidak ada komentar:

Posting Komentar