IOV Indonesia Youth Section

We travel around the globe spread the beauty of equator emerald

Senin, 17 Mei 2010

PRESS RELEASE SMP ISLAM TUGASKU dalam PEV INTERNATIONAL CHILDREN FESTIVAL

ŞENLİKTE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Yazı Tipi Boyutu: Decrease font Enlarge font
image

ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ İÇİN DENİZLİ’YE GELEN ENDONEZYA GRUBU’NDA, RAHAYLI İÇİN SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ HAZIRLANDI

Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu ile Özel PEV İlköğretim Okulu’nun birlikte düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Endonezya Grubu’nun davulcusu Aniyati Dian Rahaylı, 37. doğum gününü şenliğe katılan çocuklarla kutladı.
Bu yıl ilki gerçekleşen şenliklerde, dünyanın öbür köşesinden çocuklar Denizli’ye gelerek oyunlarını sergiledi. 4 gün boyunca süren şenliklerle çocuklar uzun süre unutamayacakları hoş vakit geçirdi.
Endonezya Grubu da, şenliklerde birbirnden güzel, ilgi çekici oyunlarını izleyenleri için sundu. Ali Onur Demirçalı ailesi de 16 kişilik Endonezya Grubu’nu evinde misafir etti. Grup, tam evden ayrılmaya hazırlanırken, Demriçalı ailesinin sürpriziyle karşılaştı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak ve ailenin küçük oğlu Onur Demirçalı, ellerinde mum ve hediyelerle salona girdi. Grubun davulcusu Rahaylı ise kendisi için hazırlanan doğum günü programını görünce çok duygulandı. Rahaylı’ya çocuklar ve Demirçalı ailesi çeşitli hediyeler verdi.
Şenlik dolayısıyla Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirten Rahaylı, ‘Daha önce Türkiye ve Türk insanı hakkında fazla bilgim yoktu. Şimdi ise Türkler’in ne kadar içten ve sıcak insanlar olduğunu gördüm. Kaldığım süre içinde Endonezya ekibini ve beni çok iyi ağırladılar. Demirçalı ailesine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkeme döndüğümde bu güzellikleri arkadaşlarımla ve dostlarımla paylaşacağım’ dedi.
Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu Başkanı Deniz Semerci de, kültürlerarası dialoğun geliştirilmesi ve farklı ülkelerden çocukların birbiriyle yakın dostluklar kurması amacıyla düzenlenen festivalin başarıyla ulaştığını söyledi. Şenliğe katılan çocuklara Türk insanını en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Semerci, ‘Gerek şenlikle ve gerekse doğun günü organizasyonuyla farklı kültürdeki çocuklar doyasıya eğlendi ve birbiriyle birçok paylaşımda bulundu. Amacımızda buydu. Şimdi misafirlerimiz ülkelerine döndüğünde her biri gönüllü elçiliğimizi yapacak. Şenliklerimiz gelecek yıllarda kapsamı genişletilerek devam edecek’ dedi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar