IOV Indonesia Youth Section

We travel around the globe spread the beauty of equator emerald

Senin, 17 Mei 2010

PRESS RELEASE TURKEY : 3. ULUSLAR ARASI ÇOCUK FESTİVALİ İÇİN 20 ÜLKEDEN 700’E YAKIN ÇOCUK FETHİYE’DE BULUŞTU

GÜNCEL


Muğla Valiliği ve Fethiye Kaymakamlığı gözetiminde bu yıl 3.’üncüsü yapılacak Uluslar arası Çocuk Festivali için Fethiye’ye 20 ülkeden 27 grup geldi. Hava sahasının kapalı olması nedeniyle Polonya Ekibi’nin gelemediği öğrenildi.

Fethiye’de bu yıl 21-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak 3. Uluslar arası Çocuk Festivali hazırlıkları tamamlandı. Endonezya’nın yanı sıra Avrupa’nın pek çok ülkesinden Fethiye’ye gelen 700’e yakın çocuk Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin misafiri olarak karşılanıp ağırlanmaya başlandı. Fethiye Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uzunoğlu, öğretmenler ve okul aile birliği üyeleri tarafından karşılanan öğrenci grupları Türk öğrencilerle hemen kaynaştılar. 22 Nisan Perşembe günü saat 12.30’da yapılacak festival yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği bazı öğrenci gruplarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katılıp gösterilerde bulunacakları kaydedildi.

Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uzunoğlu, 20 ülkeden 27 grup öğrencinin öğretmenleriyle birlikte 950 kişi olduklarını, hava sahasının kapalı olması nedeniyle Polonya Ekibi’nin dışında diğer grupların Fethiye’ye gelmeye devam ettiklerini belirtip, “3. Uluslar arası Çocuk Festivali bu yılda yoğun etkinliklerle geçecek” dedi.

Endonezyalı çocuklardan bazıları Fethiye’ye gelişte sorun yaşamadıklarını, Türkiye’yi çok beğendiklerini, Türk çocuklarla kısa sürede kaynaştıklarını söylediler.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar